De bästa tipsen för dig som söker städhjälp i Stockholm

De flesta städfirmor som erbjuder städhjälp för hushåll är mycket bra och tillhandahåller en bra service till attraktiva priser. Städarna är snabba och gör ett noggrant arbete. För att få den bästa städhjälpen till det bästa priset finns dock några saker att undersöka innan du anlitar en städfirma.

Pris för städhjälp i Stockholm
Prisfrågan är givetvis central. Varför betala mer än du behöver? De flesta städfirmor ligger ungefär på samma prisnivåer för städhjälp. Städning en gång i veckan under två timmar varje gång kostar ungefär 3000–3500 kronor. Vill man ha städning utförd två timmar varannan vecka är kostnaden cirka 1500–2000 kronor. Observera att det ofta tillkommer en så kallad inställelseavgift. För dessa kostnader för städhjälp är du berättigad till ett skatteavdrag på 50 procent.

För att få det bästa priset ska du alltid begära offerter från flera städfirmor. Beskriv ditt behov så noga du kan så städfirman kan ge dig en bra prisuppgift. Sedan är det bara att beställa en provstädning och gå vidare därifrån.

Ett annat bra tips i sammanhanget är att undersöka vilka försäkringar städfirman har. Om det skulle uppstå några skador vid städningen är det nämligen en fördel om städfirmans försäkringar täcker kostnaderna för dessa. Kontrollera också om städfirman är ansluten till någon branschorganisation, exempelvis Städ- och fönsterputsföretagens riksorganisation (SFRO). Det är en bra kvalitetsstämpel.

Sök städhjälp